Stichting CreaPower

Main menu: Home CreaPower Agenda Foto's Patronen Sponsors Contact

Activiteiten agenda

Op deze pagina kan je informatie vinden over de activiteiten die gepland staan vanuit Stichting CreaPower. Heb je zelf een goed idee en wil je dat onder de aandacht brengen, plaats dan een oproepje op facebook of stuur ons een mail.

Marathon2016 (40K)

CreaPower Marathon editie 2017

Voor de 6e keer alweer zullen we 12 uur creatief zijn voor het goede doel tijdens NL Doet!
Locatie: Buurtcentrum de Cartoon, in Almere
Datum: 11 maart 2017
Tijd: 10.00 - 22.00u

Dit jaar zetten we drie goede doelen centraal waarvoor we aan de slag gaan:


Je hoeft alleen je naaimachine / haaknaald mee te nemen. Dankzij bijdragen van onze sponsors kunnen wij zorgen voor de materialen en eten & drinken. We vinden het leuk als je de volle 12 uur mee doet, maar een of twee dagdelen kan natuuurlijk ook. Mocht je de 11e niet kunnen, maar toch vanuit huis een bijdrage willen leveren, dan ben je ook van harte welkom.

Stichting BriBos

De Stichting BriBos is een initiatief van Brigitte Bosman. In 2003 werd er bij haar longkanker ontdekt. Voor Brigitte stond de wereld stil terwijl iedereen om haar heen doorleefde. Een periode waarin ze op zoek ging naar informatie over haar ziekte. Juist in de eerste maanden na de diagnose wil je weten wat je mogelijkheden zijn. Brigitte zocht vooral op internet. Daar is veel informatie te vinden. Alleen is het moeilijk te bepalen of die informatie klopt met de werkelijkheid en dus betrouwbaar is.
Ruim 12 jaar na haar diagnose, was het voor Brigitte duidelijk wat ze gemist heeft in die eerste periode van haar ziekte. Een luisterend oor, goede informatie en contact met lotgenoten die hun ervaringen wilden delen. Omdat zij dit nog steeds niet op een plek kon vinden, is Brigitte zelf die plek gaan creeren (in het MCH Westeinde ziekenhuis, Den Haag). Zij ging een paar tasjes met specifieke informatie over kanker uitdelen op de oncologie-afdeling en deed daarbij een aardigheidje/verwenmomentje. Dit werd zo goed ontvangen door zowel patienten als artsen en verpleegkundigen dat al gauw een paar tasjes niet voldoende waren.

BribosVerwentasjes (77K)

Dit alles mondde uiteindelijk uit in Stichting BriBos. Met deze stichting proberen ze zoveel mogelijk patienten op de oncologieafdeling een rustmoment te geven. Dit doen ze door wekelijks verwentasjes uit te delen, een luisterend oor te bieden en door informatie te geven in het ziekenhuis MCH Westeinde in Den Haag. Hier beschikken zij over een eigen huis-/inloopkamer. Ze zijn afhankelijk van particulieren en bedrijven om de verwentasjes goed gevuld te krijgen.

Tijdens de CreaPower Marathon willen wij een bijdrage leveren voor de verwentasjes door toilettasjes, chemomutsjes en sleutelhangers te maken. Wellicht kunnen we ook nog een bijdrage leveren aan de nieuw in te richten Inloopkamer in Leidschendam.
Stichting Bribos

Stichting Wensjes Almere

Wensjes is een non-profit organisatie die met vele vrijwilligers (24 uurs nood-) hulp biedt aan de minderbedeelde mensen in Almere. Wensjes is in 2013 opgericht door Els van Boxtel. Vanuit huis gaf zij noodhulp in de vorm van voedsel en kleding en via de Facebookgroep van Wensjes koppelde Els donateurs aan mensen die hulp nodig hadden. Zowel de donaties als de vraag naar hulp namen snel toe, waardoor een externe locatie noodzakelijk werd. De huidige locatie van Wensjes biedt ruimte voor de Inloop en een plek om te praten, te knutselen, een maatschappelijke stage te lopen of gewoon een kop koffie te drinken. In de Inloop doneren particulieren met name kleding, speelgoed en klein huisraad wat gratis wordt uitgedeeld aan mensen die dit nodig hebben.

LogoWensjes (223K)

Stichting Wensjes zou erg geholpen zijn met labeldoekjes en kinderslaapzakjes op dit moment, dus die willen we voor hen maken op 11 maart.
Stichting Wensjes Almere

Haken is verbinden: Grootste Gehaakte Deken ter wereld

Leeuwarden is in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa en daar is het idee voor het verbreken van het record van de grootste gehaakte deken ter wereld ontstaan. Als zij hun doel halen, dan is er straks een deken af die vijf voetbalvelden beslaat. Dat zijn dan in totaal 10.000 dekens van 140 bij 200 cm. De deken zal na de record poging worden ontmanteld in kleinere dekens die dan weer naar diverse goede doelen gaan en mensen die zo'n deken hard kunnen gebruiken.
Overal in Nederland ontstaan haakgroepjes die hun bijdrage leveren aan dit leuke initiatief: oud & jong, in bejaarhuizen, buurthuizen, bibliotheken, noem maar op. Haken wordt zo echt verbinden en staat dit initiatief voor meer dan een recordpoging. Deelnemers hoeven geen hele deken te haken, losse grannies van 10 x 10 zijn ook goed. Kijk voor meer informatie en inleveradressen op de Facebookpagina. Foto's van de dekens die inmiddels af zijn, zijn te bewonderen op de GGDW2018 Facebook pagina.


Tijdens de CreaPower Marathon willen we minstens 1 deken maken in de CreaPower kleuren om zo een bijdrage te leveren aan dit mooie initiatief. Tijdens de CreaPower Marathon kunnen ook grannies (10x10) worden ingeleverd die thuis zijn gemaakt. Wij zorgen er dan voor dat ze in Friesland terecht komen om tot een deken verwerkt te worden.

DekenOntwerp (30K)
Haken is verbinden

CREAPOWER_logoOpLocatie (17K)

CreaPower het hele jaar door

Het hele jaar door zijn er initiatieven die jouw creativiteit kunnen gebruiken. Mocht je een leuk initaitef kennen en onder de aandacht willen brengen, plaats dan een oproepje op onze facebook groep of stuur ons een mail.
Hieronder tref je links aan naar diverse initiatieven:

Naaien

Haken

Meerdere technieken (naaimachine, haken, breien, ...)

CREAPOWER_logoS (12K)´