Stichting CreaPower

Main menu: Home Agenda Foto's Patronen Sponsors CreaPower Contact

Activiteiten agenda

Op deze pagina kan je informatie vinden over de activiteiten die gepland staan vanuit Stichting CreaPower. Heb je zelf een goed idee en wil je dat onder de aandacht brengen, plaats dan een oproepje op facebook of stuur ons een mail.

Marathon2016 (40K)

CreaPower Marathon 2022: Zet je 'm alvast in je agenda?

We hopen dat we in 2022 de 10e editie van de CreaPower Marathon samen kunnen vieren. Deze zal plaats vinden op zaterdag 12 maart 2022, tijdens NLDoet! Zet je de datum alvast in je agenda, twaalf uur lang creatief voor het goede doel van 10.00-22.00u.

CreaPower Marathon 2021: we gaan online!

Vorig jaar moesten we de 9e CreaPower Marathon helaas een paar dagen voor tijd afzeggen vanwege corona. Creativiteit is echter niet te stoppen, dus we gaan dit jaar door, maar wel op een andere manier dan je gewend bent! Vanwege alle maatregelen is het aannemelijk dat we in maart niet bij elkaar kunnen komen. Met een grote groep bij elkaar komen zit er niet in. Maar vanuit huis werken kan altijd. We maken contact met elkaar via een digitale verbinding via Microsoft Teams. Zo kunnen we elkaar toch zien, ergens eens bijkletsen, elkaar laten zien wat er gemaakt wordt en elkaar inspireren.

Wanneer: zaterdag 13 maart 2021
Waar: online
Voor wie: voor iedereen die handig is met de naaimachine en/of kan haken.

Goede doelen 2021

Naaimachine: Droomdekentjes voor Stichting de Regenboogboom

Een droomdekentje is een uniek en met liefde gemaakt dekentje voor een kind dat te maken heeft met een grote uitdaging in zijn/haar leven. Kinderen die te maken hebben met ziekte, trauma of handicap hebben behoefte aan een veilig droomplekje. Een plekje waar je je weer gewoon even jezelf kunt voelen. Stichting de Regenboogboom brengt maaksters, aanvragers en kinderen bij elkaar. Sinds 2001 zijn er in totaal al meer dan 17.000 dekens gemaakt en gedoneerd. Wij kunnen ons steentje bijdragen door het maken van een aantal mooie droomdekens.

www.regenboogboom.nl
creapower2016_9999_97 (51K)

Inktvisjes haken voor couveusekindjes

In januari 2013 haakte een Deense vrouw een inktvisje voor een veel te vroeg geboren kindje. Dit inktvisje werd bij het kindje in de couveuse gelegd en het bleek dat het kindje daar een stuk rustiger van werd en ook niet meer zo vaak aan de slangen en sonde trok. Ook andere te vroeg geboren kindjes kregen zo'n inktvisje en wat bleek: de ademhaling en hartslag van de kindjes werden regelmatiger en het zuurstofgehalte in hun bloed werd hoger. Waarschijnlijk lijken de tentakels van de inktvisjes op de navelstreng die de kindjes vasthielden toen ze nog in de buik van hun moeders zaten. Ook de andere kindjes bleken veel minder vaak hun slangen los te trekken. In Denemarken was een mooi project ontstaan: inktvisjes haken voor kindjes die daar in de couveuse lagen.
Al snel waaide dit project over naar Zweden. Ook daar werd het ene ziekenhuis na het andere enthousiast over de effecten van de inktvisjes. En vele Zweedse vrouwen begonnen inktvisjes te haken. Het project "Sma blackfiskar" oftewel "Kleine inktvisjes" was geboren.
Inmiddels zijn er veel Nederlandse en Belgische ziekenhuizen die inktvisjes willen ontvangen om bij de kindjes te leggen.

fwwds (44K)

Hier vind je de patronen van de inktvisjes en hier de eisen waaraan de inktvisjes moeten voldoen. Let wel, somminge ziekenhuizen hebben speciale (aanvullende) eisen over versieringen en anderen zaken. Check de eisen per ziekenhuis hier

www.kleine-inktvisjes.eu

Vergeet-me-nietjes haken voor het Bloemenvrouwtje

Het Bloemenvrouwtje hangt Vergeet-Me-Nietjes op, om de toevallige vinder een glimlach te bezorgen. Ze hangen overal, in de stad, in het bos, het park, het strand, de hei en misschien ook wel in jouw straat. Het Bloemenvrouwtje wil graag ouderen post bezorgen zodat zij, nu bezoek nog steeds wat lastig is, toch een beetje blijdschap mogen ontvangen. Een beetje opfleuren, zeg maar.
Het Bloemenvrouwtje vrolijkte haar vader op met bloemetjes over de post toen ze hem niet mocht bezoeken in het verpleeghuis door de lockdown. Haar vader is inmiddels overleden, maar zij wil hem gedenken door een glimlach door te geven middels haar bloemetjes. De vinder van een bloemetje wordt via het briefje wat aan het bloemetje zit een kaartje te sturen aan een eenzaam iemand om een glimlach door te geven. Ook kan je contact met haar opnemen om een adres te krijgen van een eenzame oudere die wel een kaartje kan gebruiken als hart onder de riem.

Wij zullen tijdens de CreaPower Marathon vergeet-me-nietjes haken en de vrijwilligers die ze maken vragen ze op te hangen in hun omgeving. Wil je nu al aan de slag, vraag het patroon dan alvast op bij het Bloemenvrouwtje.

website het Bloemenvrouwtje
Facebookgroep Het Bloemenvrouwtje

Bloemenvrouwtje (94K)

CreaPower het hele jaar door

Het hele jaar door zijn er initiatieven die jouw creativiteit kunnen gebruiken. Mocht je een leuk initaitef kennen en onder de aandacht willen brengen, plaats dan een oproepje op onze facebook groep of stuur ons een mail.
Hieronder tref je links aan naar diverse initiatieven:

Naaien

Haken / Breien

Meerdere technieken (naaimachine, haken, breien, ...)

CREAPOWER_logoS (12K)´