Stichting CreaPower

Main menu: Home Agenda Foto's Patronen Sponsors CreaPower Contact

Activiteiten agenda

Op deze pagina kan je informatie vinden over de activiteiten die gepland staan vanuit Stichting CreaPower. Heb je zelf een goed idee en wil je dat onder de aandacht brengen, plaats dan een oproepje op facebook of stuur ons een mail.

Marathon2016 (40K)

CreaPower Marathon 2020 uitgesteld

De CreaPower Marathon zal NIET doorgaan 14 maart 2020
Vanuit het Oranjefonds hebben we bericht ontvangen met het verzoek om de NLDoet activiteiten uit te stellen. Wij zijn van mening dat we daar gehoor aan moeten geven. Wij gaan zo snel mogelijk met het buurthuis in overleg voor een nieuwe datum. We hopen dat het virus dan niet zo'n grote invloed meer heeft. Iedereen die zich aangemeld heeft, heeft inmiddels ook een mail van ons ontvangen. Houd deze website en de Facebook groep in de gaten voor een nieuwe datum.
www.oranjefonds.nl/oproep-stel-nldoet-activiteiten-uit

CreaPower Marathon 2020

Op de Nationale Vrijwilligersdag NL Doet! komen wij in 2020 voor de 9e keer bij elkaar voor de CreaPower Marathon om samen met vrijwilligers uit heel Nederland creatief te zijn voor verschillende goede doelen. Met de naaimachine maken we Droomdekentjes, chemomutsjes, sondevoedingzakjes en kanjerkralenzakkken. De haaksters maken grannies en knuffels voor Hartendekens.

Wanneer: zaterdag 14 maart 2020, 10.00-22.00u
Waar: buurtcentrum De Cartoon in Almere
Voor wie: voor iedereen die handig is met de naaimachine en/of kan haken. Kinderen zijn welkom, mits zij een zelf ook een creatieve bijdrage leveren

Goede doelen 2020

Droomdekentjes voor Stichting de Regenboogboom
Een droomdekentje is een uniek en met liefde gemaakt dekentje voor een kind dat te maken heeft met een grote uitdaging in zijn/haar leven. Kinderen die te maken hebben met ziekte, trauma of handicap hebben behoefte aan een veilig droomplekje. Een plekje waar je je weer gewoon even jezelf kunt voelen. Stichting de Regenboogboom brengt maaksters, aanvragers en kinderen bij elkaar. Sinds 2001 zijn er in totaal al meer dan 17.000 dekens gemaakt en gedoneerd. Wij kunnen ons steentje bijdragen door het maken van een flinke stapel mooie droomdekens.
www.regenboogboom.nl
www.droomdekentjes.nl
creapower2016_9999_97 (51K)
Orange Love
We gaan chemomutsjes, sondezakjes en kanjerkralenzakken naaien voor de kinderen van het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Dit centrum voor kinderoncologie is sinds mei 2018 open en biedt plaats voor 88 bedden. Er is veel vraag naar zachte chemomutsjes en vrolijke sondezakjes en zakken om de kanjerkralen in op te bergen die een kind na elke behandeling krijgt. Orange Love PMC probeert in deze vraag te voorzien door materialen in te zamelen en vrijwilligers bij elkaar te brengen.
Orange Love
2019Sancho (69K)
Haken voor stichting Hartendekens
Stichting Hartendekens verzamelt door vrijwilligers gehaakte grannies en maakt daar hartendekens van. De hartendekens zijn bedoeld voor kinderen die langdurig ernstig ziek zijn zoals bijvoorbeeld kanker of een andere ernstige (chronische) aandoening. Ook kinderen van ouders die ongeneeslijk ziek zijn en binnen afzienbare tijd zullen komen te overlijden, komen in aanmerking voor een hartendeken. De kinderen vinden hopelijk wat warmte en geborgenheid door de hartendeken, en mochten ze de ziekte overwinnen is het een blijvend aandenken aan een erg moeilijke tijd. Mochten ze het niet overleven is het zo mogelijk een nog kostbaarder aandenken voor de achterblijvers. Met de hartendekens worden ook knuffels meegezonden voor de broertjes en zusjes. Tijdens de CreaPower Marathon haken we grannies en knuffels om zo stichting Hartendekens een handje te helpen.
www.hartendekens.nl

Hartendekens (76K)

CreaPower het hele jaar door

Het hele jaar door zijn er initiatieven die jouw creativiteit kunnen gebruiken. Mocht je een leuk initaitef kennen en onder de aandacht willen brengen, plaats dan een oproepje op onze facebook groep of stuur ons een mail.
Hieronder tref je links aan naar diverse initiatieven:

Naaien

Haken / Breien

Meerdere technieken (naaimachine, haken, breien, ...)

CREAPOWER_logoS (12K)´