Stichting CreaPower

Main menu: Home CreaPower Agenda Foto's Patronen Sponsors Contact

Activiteiten agenda

Op deze pagina kan je informatie vinden over de activiteiten die gepland staan vanuit Stichting CreaPower. Heb je zelf een goed idee en wil je dat onder de aandacht brengen, plaats dan een oproepje op facebook of stuur ons een mail.

Marathon2016 (40K)

16.06.18: Makersdag Stichting Jurk

Datum: 16 juni 2018
Tijd: 10.00 - 16.00u
Locatie: Lentiz VMBO in Maasland

Stichting Jurk en CreaPower slaan de handen ineen en organiseren samen een evenement: de 1e Stichting Jurk Makersdag. Stichting Jurk maakt kleding voor kinderen van 0-14 die zelden tot nooit nieuwe kleding kunnen kopen, laat staan iets voor henzelf wordt gemaakt. Via instanties kunnen kinderen hun kledingwensen indienen en vrijwilligers geven per project aan wat zij willen maken. Op 16 juni komen de vrijwilligers voor het eerst bij elkaar om kennis te maken en samen creatief te zijn. Er worden workshops gegeven (jurk en spijkerbroek maken), er is een naaicafe om samen aan de slag te gaan en er is een ruilhoek waar materialen en patronen gedoneerd / geruild kunnen worden. Naast het creatieve gedeelte zal er ook aandacht besteed worden aan armoede in Nederlans en zijn een aantal instanties ook aanwezig om kennis mee te maken. Je kunt je aanmelden via dit online formulier.
www.stichtingjurk.nl

LogoStichtingJurk (12K)

CreaPower het hele jaar door

Het hele jaar door zijn er initiatieven die jouw creativiteit kunnen gebruiken. Mocht je een leuk initaitef kennen en onder de aandacht willen brengen, plaats dan een oproepje op onze facebook groep of stuur ons een mail.
Hieronder tref je links aan naar diverse initiatieven:

Naaien

Haken is verbinden: Grootste Gehaakte Deken ter wereld

Leeuwarden is in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa en daar is het idee voor het verbreken van het record van de grootste gehaakte deken ter wereld ontstaan. Als zij hun doel halen, dan is er straks een deken af die vijf voetbalvelden beslaat. Dat zijn dan in totaal 10.000 dekens van 140 bij 200 cm. De deken zal na de record poging worden ontmanteld in kleinere dekens die dan weer naar diverse goede doelen gaan en mensen die zo'n deken hard kunnen gebruiken.
Overal in Nederland ontstaan haakgroepjes die hun bijdrage leveren aan dit leuke initiatief: oud & jong, in bejaarhuizen, buurthuizen, bibliotheken, noem maar op. Haken wordt zo echt verbinden en staat dit initiatief voor meer dan een recordpoging. Deelnemers hoeven geen hele deken te haken, losse grannies van 10 x 10 zijn ook goed. Kijk voor meer informatie en inleveradressen op de Facebookpagina. Foto's van de dekens die inmiddels af zijn, zijn te bewonderen op de GGDW2018 Facebook pagina.


Tijdens de CreaPower Marathon van 2017 en 2018 haakten we 2 speciale CreaPower granny dekens.

GGHD2 (58K)

Deken2018 (155K)

Meer haakinitiatieven´