Stichting CreaPower

Main menu: Home CreaPower Agenda Foto's Patronen Sponsors Contact

Activiteiten agenda

Op deze pagina kan je informatie vinden over de activiteiten die gepland staan vanuit Stichting CreaPower. Heb je zelf een goed idee en wil je dat onder de aandacht brengen, plaats dan een oproepje op facebook of stuur ons een mail.

Marathon2016 (40K)

CreaPower Marathon editie 2018

12 uur samen creatief zijn voor het goede doel tijdens NL Doet! Zet je de datum alvast in je agenda zodat je er volgend jaar bij kunt zijn? Iedereen die handig is met de naaimachine of haaknaald is van harte welkom.

Datum: 10 maart 2018
Tijd: 10.00 - 22.00u
Locatie: Buurthuis Filmwijk, Almere
Wie: Iedereen die houdt van creativiteit en gezelligheid. Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom, mits ze actieve creatieve bijdrage leveren.
Thema: Vlaggenlijnen en tastcreaties met de naaimachine en haken voor de grootste gehaakte deken ter wereld.
Aanmelden: Je kunt je nu alvast aanmelden via dit >> digitale inschrijfformulier <<

Vlaggenlijnen en troostvriendjes voor Happy Hippo

Stichting Happy Hippo maakt verjaardagsboxen voor kinderen waarvan de ouders afhankelijk zijn van de voedselbank Breda. De boxen zijn gevuld met alle benodigdheden om een kind een fijne en feestelijke verjaardag te kunnen geven, waaronder stoffen vlaggenlijnen. De boxen komen in samenwerking met de voedselbank Breda uiteindelijk terecht bij de armste jarige kinderen van Breda. Stichting Happy Hippo heeft zich als doel gesteld structurele bijdrage te leveren aan een onvergetelijke dag voor de kinderen en de ouders en zo de zorgen van deze zware financiele tijden te verzachten. Zo kan een kind vrij zijn, en hoeft zich enkel te richten op het kind zijn.
De troostvriendjes zijn voor de kinderen die tijdelijk verblijven bij de Safegroup (opvanghuis voor moeder die gevlucht zijn voor huiselijk geweld). Ze krijgen deze aan het begin van hun begeleiding. Ieder kind krijgt een uniek exemplaar, net zoals zij zelf uniek zijn. Het Happy Hippo Troostvriendje heeft een rits in zijn lijfje waar de kinderen hun opgeschreven zorgen kunnen stoppen. Het troostvriendje eet hun zorgen op! De kinderen hebben vaak veel meegemaakt en het is fijn als zij een "vriendje" hebben waar ze hun gedachten en zorgen kwijt kunnen.

Mocht je thuis al willen beginnen met het maken van vlaggenlijnen en troostvriendjes, dan kan je patronen en werkbeschrijvingen vinden op de website van Happy Hippo: www.stichtinghappyhippo.nl/dekentjesnufslinger

www.stichtinghappyhippo.nl

vlaggen (53K)

Tastcreaties voor dementerenden

Ook dit jaar willen we tastcreaties maken voor dementerenden. Er een speciaal ontwerp worden gemaakt door twee CreaPower vrijwilligers die als uitgangspunt zullen dienen. Mensen met dementie kunnen erg in zichzelf gekeerd raken. Dit maakt het soms lastig om ze te bereiken. Een manier om contact te krijgen is door het stimuleren van zintuigen zoals de tastzin. Het aaien, friemelen, prutsen aan een voelschort kan rustgevend werken. Maar tegelijkertijd prikkelt het ook de zintuigen. Soms ontstaat er naar aanleiding van de schort oogcontact of komt er een gesprek op gang. Anderen willen er ook eens aankomen of zien of horen iets waar ze op reageren. De creaties zullen gaan naar de bewoners van Berkenhoeve kleinschalig wonen in Apeldoorn en Wooncentrum Heerewegen in Zeist.

COL2012 2 (42K)

Haken voor de grootste gehaakte deken ter wereld

Vorig jaar haakten we met elkaar een echte CreaPower deken voor de recordpoging van de Grootste Gehaakte Deken ter Wereld. Verderop deze pagina lees je meer over dit prachtige initiatief dat inmiddels mensen over de hele wereld met elkaar verbindt. Ook tijdens deze editie van de Marathon willen wij weer een bijdrage leveren. Na de recordpoging worden de (hopelijk dan 10.000!) dekens onder vele goede doelen verdeeld. Dit jaar zullen wij met de creapower vrijwilligers een Naaimachine deken haken, naar het ontwerp van vrijwilliger Saskia Krist.

Ontwerp 2018 2 (43K)

CreaPower het hele jaar door

Het hele jaar door zijn er initiatieven die jouw creativiteit kunnen gebruiken. Mocht je een leuk initaitef kennen en onder de aandacht willen brengen, plaats dan een oproepje op onze facebook groep of stuur ons een mail.
Hieronder tref je links aan naar diverse initiatieven:

Naaien

Haken is verbinden: Grootste Gehaakte Deken ter wereld

Leeuwarden is in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa en daar is het idee voor het verbreken van het record van de grootste gehaakte deken ter wereld ontstaan. Als zij hun doel halen, dan is er straks een deken af die vijf voetbalvelden beslaat. Dat zijn dan in totaal 10.000 dekens van 140 bij 200 cm. De deken zal na de record poging worden ontmanteld in kleinere dekens die dan weer naar diverse goede doelen gaan en mensen die zo'n deken hard kunnen gebruiken.
Overal in Nederland ontstaan haakgroepjes die hun bijdrage leveren aan dit leuke initiatief: oud & jong, in bejaarhuizen, buurthuizen, bibliotheken, noem maar op. Haken wordt zo echt verbinden en staat dit initiatief voor meer dan een recordpoging. Deelnemers hoeven geen hele deken te haken, losse grannies van 10 x 10 zijn ook goed. Kijk voor meer informatie en inleveradressen op de Facebookpagina. Foto's van de dekens die inmiddels af zijn, zijn te bewonderen op de GGDW2018 Facebook pagina.


Tijdens de CreaPower Marathon van 2017 hebben we 3 dekens voor dit mooie initiatief gemaakt, waaronder een speciaal voor CreaPower ontworpen deken met ons logo

GGHD2 (58K)

Meer haakinitiatieven

Meerdere technieken (naaimachine, haken, breien, ...)

CREAPOWER_logoS (12K)´