Stichting CreaPower

Main menu: Home CreaPower Agenda Foto's Forum Patronen Sponsors Contact

Voorgedragen zorginstelling

De CreaPower vrijwilligers konden zelf beslissen naar welke zorginstellingen in Nederland de tastcreaties gaan die we gaan maken tijdens de derde CreaPower Marathon. We zullen 22 maart aan de slag gaan voor 8 zorginstellingen verspreid over 7 provincies.
Lees hieronder de voordrachten door de diverse vrijwilligers.

Tialda draagt Zorginstelling Compostella voor (NB)

CreaPower vrijwilliger Tialda draagt Zorginstelling Compostella voor:
"De Huiskamer is sinds 1,5 jaar een afdeling voor Dementerende Bejaarden in het verzorgingshuis Compostella te Zeeland. Door deze afdeling hoeven de dementerende Zeelandse bewoners niet meer naar Schaijk en kunnen in hun eigen vertrouwde woonplaats blijven wonen. De afdeling is hiervoor 1,5 jaar geleden verbouwt en ingericht op dementerende bewoners. Echter is er nu nog behoefte aan Snoezel materialen als tast dekens om de bedlegerige patienten of rolstoelafhankelijke clienten meer te kunnen bieden. En aan de bejaarden die in hun eigen wereldje leven prikkels aan te kunnen bieden d.m.v. de tastdekens Tastdekens zullen dus een waardevolle aanvulling zijn voor de bewoners van de Huiskamer in Compostella!".

de huiskamer4 (14K)

Mieke schrjft over de Huiskamer:
"Regelmatig kom ik als consulent belevingsgerichte zorg in de huiskamer. De sfeer en warmte die aanwezig is voel je direct. Team is erg betrokken en super enthousiast, veel aandacht voor welzijn. Tastdeken zal zeker een toegevoegde waarde hebben voor enkele bewoners. Leuk initiatief!"

Ook Annelies, werkzaam bij Compostella legt uit waarom juist zij de tastcreaties zo graag willen ontvangen:
"de Huiskamer is sinds 1,5 jaar een afdeling voor PG bewoners, binnen de zorginstelling van Compostella in Zeeland NBr, een sfeervolle afdeling waar de client zich thuisvoelt en met zorgers en familie leden een prettig leefklimaat ervaren, de meeste clienten komen dagelijks in de gezamelijke huiskamer/keuken en ervaren daar de dagelijkse activiteiten, er zijn echter ook een aantal clienten die door omstandigheden niet meer dagelijks in de Huiskamer komen, of zodanig in hun eigen wereldje zijn, dat ze niet meer geprikkeld worden door hun omgeving, deze clienten zouden we op een andere manier kunnen plezieren door oa de tast dekens die jullie willen maken, dit geld zowel voor gebruik in aangepaste stoel als op bed, wat zou het fijn als we met dit project daar in aanmerking zouden kunnen komen, ik hoop daarom ook dat jullie kiezen voor onze instelling, en wanneer de kleden klaar zijn, jullie ze zelf komen brengen zodat jullie zien dat het goed terrecht komt, en deze groep clienten die het zo verdienen, geprikkeld worden door verschillende stoffen kleuren en vormen!!! super idee, nu hopen dat we kans maken!!!"

de huiskamer (22K)

www.brabantzorg.eu/zeeland-compostella

Esther draagt Verpleeghuis Zonnekamp voor (OV)

Esther draagt met veel enthousiasme verpleeghuis Zonnekamp voor. Ze heeft zelfs al proefjes voor ze genaaid en die zijn met veel enthousiasme ontvangen:
"Verpleeghuis Zonnekamp heeft twee gesloten afdelingen voor dementerenden (Tjalk en Schoener). Deze afdelingen zijn gezellig aangekleed met allemaal materialen van vroeger (waaronder bijvoorbeeld een oud fornuis, lampetstel, stoof etc etc ). De bewoners van deze afdelingen zijn dementerend en wel in deze mate dat ze op een gesloten afdeling 'moeten' zitten omdat ze anders weg lopen. Deze bewoners hebben prikkels nodig om bezig gehouden te worden (zowel de bedlegerige als de lopende bewoners). Deze prikkels kunnen gegeven worden d.m.v tastdekens, tastschort , tastkussen en tastmanden. (De laatste drie genoemde heb ik al voor deze afdelingen gemaakt zodat ze voor ons kunnen 'testen' wat wel en niet goed werkt'). Deze voorwerpen worden veelvuldig gebruikt en ze zijn er erg blij mee. Maar ze zouden graag meerdere bewoners willen helpen met deze voorwerpen. Vandaar mijn inzending voor de creapowermarathon!!"

Zonnekamp2722108206 (15K) Zonnekamp2727807952 (12K)
www.noorderboog.nl/locaties/zonnekamp

Anke draagt De Watersteeg voor (NB)

De eerdere voordracht van Tialda heeft ervoor gezorgd dat Anke ook een zorginstelling voordraagt:
"Mijn vader zit sinds begin juli op deze afdeling en is aan het dementeren. Als ik op bezoek kom zit hij altijd aan zijn zakdoek te "friemelen". Ik heb dit op face book gelezen bij mijn buurvrouw Tialda die ook voor jullie mee naait."
watersteeg01_S1 (94K) watersteeg2_S (94K)
www.brabantzorg.eu/veghel-watersteeg

Ankie draagt Verpleeghuis Salem voor (ZH)

Ankie wil graag afdeling Ichtus van Verpleeghuis Salem in Ridderkerk voordragen:
"Verpleeghuis Salem doet veel aan belevingsgerichte zorg, wat erg belangrijk voor onze bewoners is!"

Erika, activiteitenbegeleidster bij Ichtus licht verder toe:
"Op Ichthus streven wij erg naar belevingsgerichte zorg. Communicatie en welzijn zijn erg belangrijk, verbaal en nonverbaal. Met de tastcreaties komt het nonverbale helemaal tot z'n recht."
Salem (26K)
www.salem.nl

Marion draagt Vivium Zorggroep voor (NH)

Marion draagt graag afdeling PG Hogeweijk in Weesp voor:
"Ik vind dat deze mensen dat verdienen, een leven lang werken, Nederland opbouwen na de oorlog, en dan demeneterend worden erg triest en zo kunnen we iets terug doen om ze een goed gevoel te geven."
hogeweijk (27K)
www.vivium.nl

Jos draagt de Birkhoven Zorggoed voor (UT)

CreaPower vrijwilligster Jos draagt de Plataan voor:
"Zowel mijn oma van moederskant als opa van vaderskant zijn hier vele jaren verzorgd. Ik heb bewondering voor het personeel hoe zij met de bewoners omgaan en een zo huislijk mogelijke sfeer proberen te creeeren. Op deze manier zou ik graag wat terug willen doen voor hen."

Jeanette, teammanager bij de Plataan, vult aan:
"Op de Plataan waar 12 clienten wonen met dementie, verdeeld over 2 woningen, vinden diverse activiteiten plaats die te maken hebben met wonen. Toch zoeken de verzorgende regelmatig naar anderen activiteiten die aansluiten bij de behoefte van de bewoners. Een tast-creatie is nog niet op de locatie en zou voor enkele bewoners zeer welkom zijn. "
plataan_vanaf_tuin (47K)
www.birkhovenzorggoed.nl

Margriet draagt Zorggroep Almere voor (FL)

Margriet draagt twee locaties van Zorggroep Almere voor:
"Wij hebben in Archipel 6 PG woningen, kleinschalig wonen. Ik wil al heel lang van deze snoezeldekens maken, maar kom er niet aan toe."
"WZC Vizier is een zusterlocatie van WZC Archipel. 3 woningen voor kleinschalig wonen, met dementerende bewoners. Op iedere afdeling woont wel een bewoner, waar voor een snoezeldeken een uitkomst zou kunnen zijn."
krant lezen (39K)
www.zorggroep-almere.nl

Jos draagt Norschoten voor (GLD)

Jos draagt Norschoten in Barneveld voor:
"Mijn werkgever Raet heeft een fonds Raet en Daad dat intiatieven van medewerkers steunt. Ook dit jaar steunt Raet onze marathon weer en dit maal valt een deel van onze klanten onder de doelgroep. Als dank/tegenprestatie draag ik graag Norschoten uit Barneveld voor. Op meerdere locaties hebben zijn dementerende ouderen die zij verzorgen en mijn telefoontje werd met zoveel enthousiasme en warmte ontvangen, dat ik zeker weer dat wij een aantal mensen heel blij kunnen maken met onze creaties tijdens NLDoet!"
kip (48K)
www.norschoten.nlCREAPOWER_logoS (12K)
´