Stichting CreaPower

Main menu: Home Agenda Foto's Patronen Sponsors CreaPower Contact

Terugkijken op activiteiten

Op deze pagina kan je nog even nagenieten van de activiteiten die we tot nu toe hebben georganiseerd:

11 maart 2023: 11e CreaPower Marathon

Ook in 2023 kwamen we weer met een mooie club vrijwilligers bij elkaar, elk jaar is het weer een feestje om samen creatief te kunnen zijn voor diverse goede doelen. De haaksters waren goed voor 35 muisje voor Muis Jantje en 47 gehaakte mutsen voor Fighting Cancer. De naaisters maakten 40 droomdekentjes voor Stichting de Regenboogboom, 15 tricot chemomutsen voor Parkhuys Almere en bijna 150 items voor Stichting Babyspullen, wauw!!

11CreaPowerMarathon (74K)
Activiteiten 2023 (150K)

25 juni 2022: CreaPower naai- & haakdag

Nadat we in maart weer bij elkaar waren geweest voor het eerst in lange tijd, besloten we voor de zomervakantie in een kleinere setting nog weer bij elkaar te komen. Van onder de naaimachine rolde mini droomdekentjes en kinderkleding voor Stichting Babyspullen. De haaksters maakten knuffelduo's voor Stichting Phron en inktvisjes voor couveusekindjes.

CreaPower Juni 2022 (149K)

12 maart 2022: 10e CreaPower Marathon, de jubileumeditie

creapower2022 (60K)

Voor deze jubileumeditie hebben alle goede doelen van afgelopen jaar de revue laten passeren en we vonden deze goede doelen een mooie afspiegeling van wat we de afgelopen jaren allemaal gedaan hebben:

Goededoelen 2022 (99K)

11eMarathon (178K)

13 maart 2021: 9e CreaPower Marathon

In 2020 moesten we de CreaPower Marathon een paar dagen voor tijd afzeggen vanwege corona. Creativiteit is echter niet te stoppen, dus besloten we om in 2021 de deuren van het digitale buurthuis te openenen en online samen te komen voor de 9e editie van de CreaPower Marathon. De deelnemers kregen pakketjes thuis gestuurd met materialen met dank aan sponsor Visma | raet en ook kregen alle deelnemers van hen een cadeaubon om zelf een lekkere lunch te kopen (we konden immers geen lunch en avondeten verzorgen voor alle deelnemers zoals we normaal gesproken in Almere doen). Met 49 deelnemers zijn we samen op afstand creatief geweest voor 3 goede doelen: we maakten in totaal 51 droomdekentjes voor Stichting de Regenboogboom en de haaksters maakten 38 inktvisjes voor couveusekindjes en 195 Vergeet-me-nietjes voor het Bloemenvrouwtje.

Voorjaar 2020: Almere maakt mondkapjes

In deze bijzondere tijden ontstonden allerhande initiatieven om mondkapjes te maken, je zag ze over de hele wereld ontstaan. In het voorjaar werd er een CreaPower groep speciaal in het leven geroepen om stoffen mondkapjes te maken voor mensen in Almere die in zorg/hulpverlening werken of in andere beroepsgroep waar het werken met mondkapje noodzakelijk was: Creapower - Almere maakt mondkapjes. In totaal werden er bijna 3.000 mondkapjes gemaakt door vrijwilligers en verdeeld over instanties in Almere!

Mondkapjes (92K)

12 oktober 2019: CreaPower voor Sancho

In maart 2019 ontvingen we het bericht dat Vereniging Sancho zichzelf zou gaan opheffen. Tijdens de laatste ALV hebben de leden van de vereniging besloten om 500,-- te schenken aan CreaPower. Speciaal voor de oud leden organiseerden wij een CreaPowerdag / reunie op 18 oktober om samen achter de naaimachine te kruipen voor Orange Love. Wij maakten in totaal 80 chemomutsen, 98 kanjerkralenzakken en 203 sondevoedingszakjes voor Orange Love die er weer voor zorgt dat deze terecht komen bij de zieke kinderen van het Prinses Maxima Centrum in Utrecht.

2019Sancho3 (34K)

16 maart 2019: 8e CreaPower Marathon

Editie nummer 8 alweer en we kregen zoveel aanmeldingen van vrijwilligers die mee wilden doen (meer dan 70) dat we zelfs voortijdig de aanmeldingen stop hebben gezet, wat een enthousiasme. De naaisters gingen aan de slag voor Orange Love, een vrijwilligers initiatief dat zich inzet voor de zieke kinderen van het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. In totaal maakten we 386 chemomutsjes, 233 kanjerkralenzakken en 169 sondevoedingzakjes. De haaksters haakten knuffelduo's voor Stichting Pheron die memory boxen maakt voor gezinnen die te maken krijgen met babyverlies.

20190316 CreaPower Marathon1 (176K)
2019Knuffelduos (64K)

16 juni 2018: 1e Makersdag van Stichting Jurk

Vanuit CreaPower willen wij ook andere goede doelen steunen bij het organiseren van creatieve power. Zo hebben wij de handen ineen geslagen met Stichting Jurk en hebben we samen de 1e Makersdag georganiseerd op 16 juni in Maasland. De vrijwilligers van Stichting Jurk brengen kledingwensen in vervulling van kinderen die door omstandigheden geen nieuwe kleding krijgen. Op 16 juni kwamen ze voor het eerst bij elkaar om kennis te maken, stoffen te ruilen/doneren en te luisten naar het verhaal van de Voedselbank Leerdam en wat armoede doet met mensen. Er werden ook twee workshops gegeven (kinder spijkerbroek maken en de tricot jurk Elizabeth van Handwerkatelier van Hagar tot Ruth) zodat de deelnemers deze vaardigheden voor toekomstige aanvragen weer in kunnen zetten.

Makersdag (162K)

10 maart 2018: 7e CreaPower Marathon

Elke CreaPower Marathon is weer een feest, zo ook de zevende editie. Dit maal kwamen we met meer dan 50 vrijwilligers van 10.00-22.00u bij elkaar in Buurtcentrum Filmwijk in Almere om samen de creatieve handen in een te slaan en voor 3 goede doelen aan de slag te gaan. Zo maakten we voor Stichting Happy Hippo 46 vlaggenlijnen, 72 knuffels Snuf, 7 troostvriendjes, 5 dekentjes, 16 gehaakte knuffels en 6 schriftjes. De vlaggenlijnen worden gebruikt in de verjaardagsboxen die deze stichting samenstelt voor kinderen van de Voedselbank in Breda. De knuffels en dekentjes gaan naar kinderen in het Safehouse. Voor dementerenden van 3 zorginstellingen maakten we 10 tastschorten en 17 voelmoffen die speciaal ontworpen werden door vrijwilligster Esther in overleg met zorgverleners. De haaksters van inktvisjes voor couveusekindjes namen al 4 gehaakte dekens mee voor de recordpoging van de Grootste Gehaakte Deken ter Wereld deze zomer en de CreaPower vrijwilligsters voegden daar nog een speciale CreaPower granny deken aan toe die ontworpen werd door vrijwilligster Saskia.
Kijk alles foto's nog eens terug in het online album.

7e editie CreaPower Marathon 2018 (190K)
CreaPower Marathon 2018 (49K)
Deken2018 (155K)

4 november 2017: CreaPower Naaicafe tijdens Sancho Clubdag

Sancho, de online vereniging voor zelfmaak mode, organiseert jaarlijks een Clubdag voor haar leden. Dit jaar was het thema "Doe eens iets voor een ander" en dat sluit natuurlijk mooi aan bij onze CreaPower gedachte. We sloegen de handen ineen en vroegen de deelnemers thuis en in het naaicafe om een of meerdere tasjes te maken voor Stichting Bribos. Bribos deelt in Ziekenhuis Antoniushoeve in Leidschendam verwentasjes uit aan kankerpatienten en zij bemensen daar ook een inloopkamer. Veel deelnemers hadden thuis al een of meerdere tasjes en etuitjes en ook tijdens het naaicafe zijn er mooie creaties gemaakt. Aan het einde van de dag lag de tafel vol, super!

Creapower Clubdag (153K)

11 maart 2017: 6e CreaPower Marathon

Ruim 50 vrijwilligers kwamen tijdens NLDoet!, de Nationale vrijwilligersdag van het Oranjefonds, in Almere bij elkaar om weer 12 uur creatief te zijn voor drie goede doelen. Net als de afgelopen edities, was het weer een bonte mengeling van naaisters en haaksters die de handen in sloegen voor drie goede doelen. In totaal werden 25 babyslaapzakjes en 84 labeldoekjes/knuffels gemaakt voor Stichting Wensjes uit Almere. Voor Stichting Bribos werden 58 tasjes, 18 mutsjes gemaakt voor in hun verwentasjes voor kankerpatienten en zoveel sleutelhangers dat we ze niet konden tellen. De haaksters maakten 3 dekens die we insturen voor de recordpoging van de Grootste Gehaakte Deken ter Wereld recordpoging in Leeuwarden in 2018.

6eMarathon (68K)

Bekijk alle foto's in dit online album

Activiteiten 20171 (191K)

Een van de creapower vrijwillgers had een ontwerp gemaakt voor een granny deken met het CreaPower logo erop, hoe geweldig is dat!

GGDH (49K)

29 oktober 2016: Tastcreaties maken en haken voor Hartendekens

We vonden het te lang duren voordat de volgende CreaPower Marathon weer voor de deur stond, dus kwamen op 29 oktober 25 vrijwilligers een dagje bij elkaar in Almere om samen tastcreaties te maken en te haken voor Hartendekens. De tastcreaties gingen naar twee zorginstellingen die voorgedragen waren door onze vrijwilligers: Friesmastate in Grou en 't Slot in Gameren. De haaksters maakten knuffels en grannies voor Stichting Hartendekens.

CreaPower 29 10 (208K)

In totaal werden er 42 tastcreaties gemaakt die gebruikt zullen gaan worden bij snoezelactiviteiten voor dementerende bewoners. Bij de knuffels zijn we de tel kwijt geraakt, er kwamen zelfs al zakken vol mee met de vrijwilligers en ook aan de haaktafel werden prachtexemplaren gemaakt. De knuffels gaan mee met de dekens voor zieke kinderen en hun broertjes en zusjes. De grannies worden verwerkt in de Hartendekens zelf, die gratis aangevraagd kunnen worden voor enrstig zieke kinderen en kinderen die een naaste hebben verloren of gaan verliezen.
Bekijk alle foto's van deze gezellige en creatieve dag in dit online fotoalbum.

18 juni 2016: WWKIP Brei- en Haakfestijn bij VanJans

18 juni was het weer World Wide Knit in Public Day. VanJans organiseerde samen met CreaPower een brei- en haakfestijn voor twee goede doelen: we haakten knuffels voor Stichting Hartendekens en grannies van 10 x 10 cm voor Droomdekentjes van Stichting de Regenboogboom. Helaas werkte het weer niet helemaal mee en konden we niet buiten zitten, maar geinspireerd door alle bollen wol in de winkel zijn er toch de nodige knuffels en grannies gemaakt door de vrijwilligers die in Woerden langs kwamen.

2016 WWKIPKlein (202K)

12 maart 2016: 5e CreaPower Marathon Lustrumeditie

Wat was het weer een super geslaagde editie van de CreaPower Marathon! Meer dan 30 droomdekens gemaakt voor Stichting de Regenboogboom, 1200 grannies en 110 knuffels voor Stichting Hartendekens en 70 potloodtasjes voor de Club van 4 uit Den Haag! Wat kunnen we daar een hoop kinderen blij mee maken! Je kunt nog even nagenieten via dit online fotoalbum.

Marathon2016 (40K)

21 maart 2015: 4e CreaPower Marathon verkleedkleren

Alweer de 4e CreaPower Marathon waarin we 12 uur achter de naaimachine gingen. Ditmaal kwamen ruim 35 vrijwilligers naar Almere vanuit het hele land om samen met elkaar verkleedkleren te maken voor kindern en jong volwassenen die wel wat plezier kunnen gebruiken. Er werden in totaal 6 instellingen voorgedragen die graag onze verkleedkleren wilde ontvangen.
In totaal maakte we zo'n 70 setjes aan verkleedkleren:

4e CreaPower Marathon (159K)

Het was weer een ontzettend gezellige en creatieve dag! Geniet nog even na via het het online fotoalbum en de filmimpressie die Sjoukje maakte. De Volkskrant kwam ook nog langs om dit bijzondere vrijwilligersinitiatief met eigen ogen te aanschouwen.

4e CreaPower Marathon1 (181K)

11 oktober 2014: Theatergordijnen maken voor Art Loca

Stichting Art Loca is een kunstzinnige dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze hebben een groot nieuw pand, met een podium. Maar om het podium heen moeten lange gordijnen gehangen worden. De stoffen hadden ze liggen, maar de mankracht ontbrak om ze te maken. Vrijwilligers van Art Loca en CreaPower sloegen 11 oktober 2014 de handen ineen om de gordijnen te maken.
Fotografe Claudia Kamergorodski legde de vrijwilligers op een prachtige manier vast op de gevoelige plaat:

ArtLoca (130K)

Omdat alle gordijnen al geknipt waren, vlogen de meters onder de naaimachine vandaan en konden in de loop van de middag de eerste gordijnen al opgehangen worden.
2014_10_11 CreaPower Art Loca1M (137K)

15 juni 2014: Haken voor couveusekindjes

Tijdens de marathon werd er ook gehaakt door een aantal vrijwilligers. Zo ontstond nog voor het einde van de avond het idee om bij elkaar te komen en te haken voor couveusekindjes. Er zijn meerdere iniatieven in Nederland die er momenteel voor zorgen dat dez ekwetsbare groep wordt voorzien van gehaakte beestjes met tentakels waar ze rustig van worden in de couveuse. Op 15 juni kwam een groep van 15 vrijwilligers bij elkaar om gezellig samen te haken. Opbrengst waren 25 inktvisje en 1 earlybird en een hoop gelach onder elkaar.

fwwds (44K)

Je kunt het hele jaar door haken. Er zijn gemiddeld zo'n 15.000 couveusekindjes per jaar, dat komt neer op 41 gemiddeld inktvisjes per dag!

Haken (188K)

Lees hier verder voor informatie & patronen

Derde CreaPower Marathon op 22 maart 2014: tastcreaties

Op 22 maart was het alweer tijd voor de derde CreaPower Marathon. Met meer dan 50 vrijwilligers 12 uur creatief, dit maal om tastcreaties te maken voor dementerenden in zorginstellingen die door de vrijwilligers zelf waren voorgedragen. Eindresultaat na een gezellige dag waren meer dan 100 creaties die we mogen overhandigen. Een resultaat om trots op te zijn!

Er zijn ook twee filmpimpressies gemaakt:


Na afloop van de marathon werden de creaties door verschillende vrijwilligers overhandigd aan de voorgedragen zorginstellingen. Lees hier de verslagen daarvan en zie hoe blij de ontvangers zijn met onze creapower!

Knuffelactie op 29 juni 2013

Op 29 juni kwamen we in Almere bij elkaar met zo'n 20 vrijwilligers om knuffels te maken voor Stichting Kindervakantieland. In Almere staat het vakantiehuis van Kindervakantieland. Deze accommodatie is gerealiseerd voor kinderen die normaliter niet aan vakantie toekomen. Ruim 80 kinderen kregen uiteindelijk een knuffel als blijvend aandenken aan hun vakantie deze zomer.

2013-06-29 Knuffelactie (166K)

2013-06-29 Knuffelactie1 (185K)

Sjoukje maakte deze leuke filmimpressie:

CreaPower Mappa Mondo Marathon op 16 maart 2013

Tijdens de NL Doet dag op 16 maart 2013 zijn zo'n 45 vrijwilligers 12 uur lang achter de naaimachine gekropen voor Mappa Mondo om dit goede doel zo extra te steunen met onze creativiteit. Mappa Mondo is een initiatief van het Rode Kruis. In huizen in Wezep, Rijswijk en Waalre wordt zorg geboden aan ernstig zieke kinderen van 0 to 18 jaar. Kinderen hebben recht op een veilig opvoedingsklimaat, een thuis waar ze kunnen spelen, leren, lachen en huilen. Mappa Mondo zorgt ervoor dat deze kinderen een zo gewoon mogelijk, kinderleven hebben.

20130317 CreaPower Mappa Mondo MarathonM (185K)

In overleg met de drie huizen is ervoor gekozen om te zorgen voor nieuwe bekleding, waaronder droomdekentjes, kussens, speelkleden, picknickkleden, poppen- en verkleedkleren en gordijnen.

Zoekresultaten van 20130317 CreaPower Mappa Mondo MarathonM (169K)

Omroep Flevoland kwam ook langs om een impressie te maken, bekijk deze hier.

Memoborden maken met NAH op 29 januari 2013

Dinsdag 29 januari zijn er door de deelnemers aan het NAH Ontmoetingspunt Almere hele mooie memoborden gemaakt. NAH staat voor Niet Aangeboren Hersenletsel. De deelnemers komen regelmatig bij elkaar en ondernemen dan allerlei activiteiten. Deze keer bood Stichting CreaPower een workshop memoborden maken aan. Vier CreaPower-vrijwilligers hebben de deelnemers geholpen bij het maken van de borden. Zo leuk om te zien dat iedereen een membord maakt dat echt bij haar paste. Er werden leuke combinaties gemaakt en het eindresultaat mag er zeker zijn.

NAH memoborden (144K)

CreaPower op Locatie op 6 oktober 2012

Onze droom is om ooit een CreaPoweractiviteit in alle provincies tegelijk te organiseren. Op 6 oktober deden wij een eerste aanzet door op 3 locaties in Nederland tegelijk snoezeldekens en tastkussens te maken voor dementerende ouderen in verzorgingshuizen. Tastkussens stimuleren de zintuigen, geven ouderen een veilig gevoel en brengen bijvoorbeeld ook herinneringen naar boven. Elke locatie heeft een vrijwilliger als locatiebegeleider en deze heeft contact gelegd met een zorginstelling in de buurt.

In Enschede zijn vrijwilligers aan de slag gegaan bij Schuring Naaimachines voor zorginstelling de Posten. In Grou hebben leerlingen Sjoukje en Vera in het kader van hun maatschappelijke stage, onder begeleiding van Saskia, de organisatie op zich genomen. Samen met vrijwilligers en zelfs met inzet van kunstenares Vera Damhuis, zijn er verschillende spelle, tastkussens en voelwandkleden gemaakt voor de bewoners van Friesmahiem in Grou. Weer heel anders was de aanpak in Ochten waar juist met de bewoners gewerkt werd aan tastkussens en -dekens.

CreaPower op Locatie3 (187K)

CreaPower Kledingbankactie op 15 september 2012

Tijdens de 1111marathon is heel veel mooie tricot gedoneerd, te veel om in een dag op te naaien. Tricot is natuurlijk uitermate geschikt om ondergoed en nachtkleding van te naaien. Tijdens een gesprek met een vrijwilligster van de Kledingbank Amersfoort kwam naar voren dat kledingbanken dringend behoefte hebben aan nieuw ondergoed. Tweedehands kleding kan prima, maar ondergoed willen zij begrijpelijk nieuw hebben. 1 + 1 = 2, waarom niet met een aantal CreaPower enthousiastelingen een dag kinderondergoed, boxershorts en hipsters naaien voor de kledingbank in Amersfoort? Autobedrijf Nefkens Opel,Chevrolet & Cadillac te Amersfoort en Ensaid Modevakschool Rotterdam hebben gratis ruimte ter beschikking gesteld. 15 september zijn we op 2 locaties aan de slag geweest met het maken van kinderondergoed voor Kledingbank Amersfoort en Kledingbank Dordrecht. Beide locaties, samen met een aantal dames vanuit hun eigen woonkamer, maakten in totaal meer dan 60 slips en boxers voor hun kledingbank.

RTV Utrecht kreeg lucht van onze actie en dus stond op 14 september reporter Kees Hoogendijk op de stoep bij Jos om haar te interviewen over de CreaPower en de Kledingbankactie.Naast het interview, ging Kees ook zelf aan de slag met een opdracht: hij leerde van Jos zelf een boxer maken! Luister naar het interview.
Deel 1
Deel 2


Kledingbankactie15.09 (176K)

CreaPower Mappa Mondo activiteit op 16 juni 2012

Zaterdag 16 juni hebben 10 creativelingen in Almere 's middags picknick- en boxkleden en kussens gemaakt voor Mappa Mondo. Ook zijn er vanuit huis al knuffels gemaakt door deelnemers. Mappa Mondo is een initiatief van het Rode Kruis. In huizen in Wezep, Rijswijk en Waalre wordt zorg geboden aan ernstig zieke kinderen van 0 to 18 jaar. Kinderen hebben recht op een veilig opvoedingsklimaat, een thuis waar ze kunnen spelen, leren, lachen en huilen. Mappa Mondo zorgt ervoor dat deze kinderen een zo gewoon mogelijk, kinderleven hebben.

creatiesM (157K)

aan het werkM (141K)

MappaMondoWezepKL (133K)

CreaPower 1111marathon op 17 maart 2012

De eerste grote actie van Stichting CreaPower, de 1111marathon was een groot succes! 17 maart j.l. kwamen ruim 70 creativelingen bij elkaar om in 12 uur meer dan 200 creaties te maken voor het project van 1111kinderkamers en het Voedselloket Almere. Beide organisaties konden vele kinderen blij maken met zelfgemaakt knuffels, badjasjes, memoborden, kussens en potloodtasjes. Geniet hier nog even na met alle foto's en creaties.

badjasjes (61K) dino (56K) biggetjes (65K)
IMG_20120317_115747 (15K) IMG_20120317_112137 (11K) IMG_5107 (20K) IMG_5179 (55K)
olifantjes (55K) potloodtasjes (40K) Homey (42K)
memoborden (24K) opbergzakken (20K) droomdeken (34K) Blije makers M (167K)
CREAPOWER_logoS (12K)

´