Stichting CreaPower

Main menu: Home CreaPower Agenda Foto's Forum Patronen Sponsors Contact

Overhandiging tastcreaties van 3e CreaPower Marathon

De CreaPower vrijwilligers konden zelf beslissen naar welke zorginstellingen in Nederland de tastcreaties zouden gaan die hebben gemaakt tijdens de derde CreaPower Marathon op 22 maart j.l. Uiteindelijk zijn er 8 zorginstellingen verspreid over 7 provincies voorgedragen. Lees hieronder de verslagen van de overhandigingen door de diverse vrijwilligers.
Wil je de voordrachten nog eens nalezen, klik dan hier.

Overhandiging Vivium Hogeweyk

Medewerkster Marion had Vivium Hogeweyk voorgedragen om tastcreaties te ontvangen. Vrijwilligster Jos ging langs om de creaties te overhandigen en werd met open armen ontvangen.

Dit was de laatste grote tas die ik mocht overhandigen namens alle Creapower vrijwilligers, elke keer weer spannend. Ik werd hartelijk ontvangen in een van de huiskamers van de Hogeweyk in Weesp. De bewoners zaten daar bij elkaar. Al snel pakten we de tas uit en werd er gekeken welk kussen het beste bij welke bewoner zou passen. Het was prachtig om te zien hoe een knisperdoekje met boerderijdieren een lach op het gezicht van een mevrouw toverde en een tastkussen rust bracht bij een andere mevrouw. Een andere bewoner zag van alles om zich heen gebeuren en ook hem boden we een kussen aan met daarop klittenband en ritsen die hem het hele bezoek bleven boeien. Het was ook mooi om te zien hoe de creaties ervoor zorgden dat de bewoners geactiveerd werden en ze uitnodigde om te voelen en hun handen en zintuigen te gebruiken. Al pratende over wat we allemaal gemaakt hebben tijdens de Marathon, ontstonden al weer nieuwe ideeen en willen zij wellicht nog een keer een beroep doen op onze vrijwilligers om voelkussens te maken voor rolstollen. Kortom, ook dit was weer een geslaagd bezoek, en met een warm hart liep ik weer naar buiten, super!

overhandiging Vivium (2) (57K) overhandiging Vivium (1) (61K) overhandiging Vivium (5) (61K)
overhandigingVivium (14K) overhandiging Vivium (3) (58K)
www.vivium.nl

Overhandiging Zonnekamp

Esther ging op langs bij Zonnekamp, de zorginstelling die zij zelf had voorgedragen en waar zij vorig jaar ook al tastcreaties voor had gemaakt als proef.

Afgelopen woensdag heb ik de overhandiging gedaan bij Verpleeghuis Zonnekamp in Steenwijk. Zoals jullie op de foto's wel kunnen zien waren ze er erg BLIJ mee. Alles werd gelijk gevoeld en zorgvuldig bekeken en bewonderd. Binnen organisatie Noorderboog > waar mede Zonnekamp onder valt > hebben ze een eigen krantje (de Flits) die rond gaat binnen alle verpleeghuizen van organisatie Noorderboog. Hierin zou een leuk verhaaltje komen, door hen zelf gemaakt. Als het in de Flits komt te staan zou ik daar bericht van krijgen.

OverhandigingZonnekamp (5) (30K) OverhandigingZonnekamp (7) (30K) OverhandigingZonnekamp (1) (33K)
OverhandigingZonnekamp (8) (32K)

www.noorderboog.nl

Overhandiging Norschoten

Jos ging op bezoek bij Norschoten in Barneveld. Zij had deze instelling voorgedragen om haar werkgever Raet de CreaPower Marathon heeft gesponsord en zij als tegenprestatie dan graag een klant wilde voordragen.

Gisteren ben ik langs gegaan bij Norschoten in Barneveld met een tas vol tastcreaties. Ik werd er allehartelijkst ontvangen met koffie en koek. Ik mocht aan de aanwezigingen (5 vrouw sterk uit verschillende geledingen van de organisatie) vertellen over onze stichting en wat wij 22 maart hebben gedaan hebben met elkaar tijdens NLDoet. Ze hadden via de website en de filmpjes daarop ook al e.e.a. meegekregen van de creativieit tijdens de Marathon. Toen de creaties op tafel kwamen begon iedereen gelijk te glunderen, wat een enthousiasme! Ze waren meteen weg van alle creativiteit die ze zagen en pikten ook meteen op met hoeveel liefde ze waren gemaakt! We hebben foto's gemaakt en zij zullen een stukje schrijven over CreaPower en tastcreaties in hun interne blad. Zij gaan de creaties verdelen over verschillende locaties en laten ons nog weten hoe ze door de bewoners zijn ontvangen. Ze hadden al meteen ideeen wie zij blij konden maken met onze kussens en creaties. Met een big smile op mijn gezicht liep ik weer naar buiten, heerlijk, daar doen we het toch voor met z'n allen!"

overhandiging norschoten (1) (46K) overhandiging tastcreaties (88) (47K)
overhandiging tastcreaties (89) (76K)

www.norschoten.nl

Overhandiging Zorggroep Almere

Sacha ging langs bij de twee locaties van Zorggroep Almere: Archipel en Vizier. Zij overhandigde de creaties aan het personeel die spontaan begonnen te benoemen welke creatie voor welke bewoner geschikt zou zijn. Ze gaat nog een keer terug om te kijken als de kussens in gebruik zijn.
overhandiging archipel (1) (16K) overhandiging archipel (3) (11K)
overhandiging archipel (15K)
overhandiging archipel (2) (15K)

www.zorggroep-almere.nl

Overhandiging De Plataan van Birkhoven Zorggoed

Jos ging langs met een tas vol creaties bij De Plataan van Birkhoven Zorggoed voor. Zowel haar opa als haar oma hebben daar de laatste jaren van hun leven doorgebracht, een reden om deze instelling voor te dragen.

"Ik werd buiten al opgewacht. Blij verraste gezichten bij het personeel over de enorme hoeveelheid tastcreaties die ik bij me had voor hen. Ze hadden aan twee of drie creaties gedacht, niet zo'n hele tas vol met kussens en een schort en tastboek. Onder het genot van een kop koffie werd er al meteen bedacht welke creatie goed bij welke bewoner zou passen. De eerste creaties werden ook al meteen bewonderd en bevoeld door een aantal bewoners.
Ze gaan een grote mand maken waarin de creaties komen te liggen in de huiskamer zodat ze kunnen rouleren tussen de verschillende afdelingen en bewoners. Al pratende kwamen we ook op een spel met pittenkussentjes dat we de 22e gemaakt hadden ter sprake, die ga ik voor hen maken heb ik afgesproken en later nog een keer brengen. Bijzonder om dit mee te mogen maken, zoveel energie al bij de vrijwilligers tijdens de CreaPower Marathon en net zoveel energie, vrolijkheid en dankbaarheid tijdens de overhandiging. Daar doen we het toch allemaal voor!
Als dank kreeg ik een grote pot met heerlijke paaseitjes mee voor ons allemaal en een bedankkaartje voor alle vrijwilligers! Geweldig toch!"

OverhandigingPlataan (1) (36K) OverhandigingPlataan (4) (33K)
OverhandigingPlataan (3) (40K)
OverhandigingPlataan (5) (30K) OverhandigingPlataan (6) (32K) OverhandigingPlataan (2) (30K)
www.birkhovenzorggoed.nl

Overhandiging Zorginstelling Compostella

Tialda heeft de Huiskamer van Zorginstelling Compostella voorgedragen en zij werd hartelijk ontvangen tijdens de overhandiging.

OverhandigingHuiskamer1 (27K) OverhandigingHuiskamer2 (33K)
OverhandigingHuiskamer (29K)

www.brabantzorg.eu/zeeland-compostella

Overhandiging aan Verpleeghuis Salem

Ankie droeg verpleeghuis Salem voor en ging zelf de creaties overhandigen:

"Vandaag was de dag van de overhandiging op afd."Ichthus", van verpl.huis "Salem", in Ridderkerk. Helaas kon dochter Jaaneke niet mee, zij moest naar school. A.B.er Erica zat al gezellig klaar met een groepje bewoners en een paar familieleden, en aan de koffie met cake! Want het is tenslotte toch ook een feestje als je kadootjes krijgt! En inderdaad, de bewoners gebruikten de creaties ze direct zoals bedoeld! Erica, familie, + personeel waren zeer verrast, verbaasd en enthousiast over onze inzet en creativiteit! 't Was en bleef geweldig, en zelfs aanstekelijk! Binnen een half uurtje werd er al geopperd om zelf ook een met een groepje, tussen de bewoners, aan de slag te gaan! Bij deze dus: allemaal hartelijk dank voor jullie inzet!"
SalemOverhandiging (38K) Salemoverhandiging2 (29K) www.salem.nl

Overhandiging aan De Watersteeg


Tialde bracht de creaties weg namens Anke:

"Gisteren ben ik als vrijwilliger van Creapower naar Zorginstelling de Watersteeg in Veghel (NB) geweest om daar de tastcreaties te overhandigen die we afgelopen zaterdag hebben gemaakt tijdens de Creapower Naaimarathon 2014. De Watersteeg was door mijn buurvrouw opgegeven omdat haar vader in de Watersteeg verblijft. Ze vertelde dat haar vader vaak zit te frunniken met zijn zakdoek en een tastkussen leek haar daarom wel wat voor hem en natuurlijk ook voor medebewoners. Bij de Watersteeg wordt uitgegaan van kleinschalige bewoning. Dat houdt in dat er op een afdeling 8 bewoners leven met elk een eigen kamer en een gezamenlijke huiskamer. Houtwal 2 en 4 zijn de afdelingen waar dementerende ouderen wonen. De bewoners van Houtwal 2 zaten al op mij te wachten en na uitleg van de reden waarom ik daar was heb ik de tastcreaties rondgedeeld en op tafel neer gelegd zodat de bewoners er naar konden kijken en voelen. Men vond dat er maar kunstig en creatief was genaaid. Een aantal bewoners voelden en bewonderden meteen de creaties terwijl anderen het wellicht wat te confronterend vonden (dat is toch niets voor ons!) Mijn buuf haar vader was gelijk aan het voelen en tasten, dat was mooi om te zien. Omdat er zoveel creaties waren gemaakt worden ze verdeeld over meerdere afdelingen. Wat natuurlijk alleen maar mooi is. Zo kunnen de tastkussens en dekens rouleren en daardoor is er afwisseling. Ik hoop dat de bewoners van de Watersteeg veel plezier aan de creaties mogen beleven!"
Watersteegoverhandiging4 (91K) Watersteegoverhandiging4 (91K)

Watersteegoverhandiging (96K) Watersteegoverhandiging1 (70K)
www.brabantzorg.eu/veghel-watersteegCREAPOWER_logoS (12K)
´